Min blogg om företagande i Sverige

Blogg om företagande i Sverige

Installera luftvärmepump

- Posted in Tjänster by

Luftvärmepump till mitt garage

Jag har precis skaffat en luft- luftvärmepump till mitt garage. Jag är otroligt bilintresserad och mekar mycket med mina två sportbilar som jag har i garaget. Det tenderar att bli otroligt varmt på sommaren i garaget där jag har mina bilar. Solen ligger på hela dagen och en fläkt gör verkligen inte jobbet för att kyla ner ytan.

Kom då på att en luftvärmepump hade varit perfekt. Inte bara kyler den ner alla de där varma sommardagarna i garaget, utan värmer ju även på vintern. Det gör att jag kan meka även på vintern. Inget min fru kommer att bli jätteglad över förmodligen, men då kanske jag mekar mindre på sommaren och desto mer på vintern istället. Den tanken var inte svår att sälja in till henne.

Jag kollade runt ett tag efter en bra luftvärmepump som hade allt jag sökte. Jag fastnade för Toshibas luftvärmepumpar. Modellen hette Seiya och var liten men effektiv. Perfekt till mitt garage tänkte jag. Vilket visade sig stämma. Den är precis som sagt liten men otroligt effektiv. Designen på den är något jag med är väldigt förtjust i, en snygg modern design. Men det bästa med Toshibas luftvärmepump som jag köpte var att den var så tyst. Jag var rädd för att den skulle låta mycket och att det skulle vara störande när jag var i garaget och mekade. Men icke! Den var överraskande tyst och störde inte alls.

Nu har jag en skönt och lagom varmt garage att arbeta på mina bilar i. Det är så otroligt skönt att jag knappt finner ord för hur mycket bättre det är nu. Jag har blivit mer effektiv och blir inte lika trött av den dåliga luften som där var innan. Till och med mina barn är i garaget och hänger med mig mer sen vi fick luftvärmepumpen installerad. De tycker att det svalkar så skönt och att det är jätteskönt där inne. De har till och med börjat visa intresse för vad jag gör med bilarna. Det är otroligt kul att få visa dem och föra vidare sin kunskap om bilar till sina barn.

Jag är så otroligt glad över att jag tog steget och installerade denna Toshiba luftvärmepump. Värt varenda krona! Garaget har blivit som ett extra rum och samlingsplats för familjen.

luftvärmepump Clima Sverige AB

Styckegods

- Posted in Transport by

Att välja ett erfaret rederi för transport av styckegods

Att skicka styckegods kan vara en skrämmande uppgift, särskilt om du inte är bekant med processen. Med styckegods menar man varor som inte är bulkvaror, och som transporteras i lådor, pallar eller containrar. Det kan handla om allt från kläder till elektronik, maskiner och till och med livsmedelsprodukter. När det gäller frakt av styckegods är det viktigt att välja ett erfaret företag som kan se till att dina varor transporteras på ett säkert och effektivt sätt.

Fördelar med att anlita ett erfaret rederi för styckegods

Det finns flera skäl till varför du bör välja ett erfaret företag för frakt av styckegods. För det första kommer ett erfaret företag att ha en grundlig förståelse för den logistik som är involverad i transport av varor. Det innebär att de kommer att kunna ge dig en detaljerad transportplan, inklusive de mest effektiva och kostnadseffektiva rutterna, transportsätten och alla nödvändiga tillstånd eller pappersarbete.

För det andra har ett erfaret rederi expertis och resurser för att hantera eventuella utmaningar som kan uppstå under transporten. Det kan handla om allt från tullförseningar till väderrelaterade störningar. Ett erfaret företag kommer att ha beredskapsplaner på plats för att minimera eventuella förseningar eller störningar och se till att ditt styckegods anländer till sin destination i tid och i gott skick.

En annan anledning att välja ett erfaret företag för transport av styckegods är deras kunskap om internationella transportbestämmelser. Olika länder har olika regler när det gäller import och export av varor, och ett erfaret rederi känner till dessa regler och ser till att din last uppfyller alla nödvändiga krav.

Dessutom har ett erfaret rederi etablerade relationer med transportörer, mäklare och andra branschfolk. Detta gör att de kan förhandla fram bättre priser och säkra mer gynnsamma fraktvillkor, vilket i slutändan sparar tid och pengar åt dig.

Faktorer att tänka på när du väljer ett rederi för ditt styckegods

När det gäller att välja ett erfaret rederi för styckegods finns det några saker att titta på. För det första ska du leta efter ett företag med en dokumenterad meritlista av framgång. Detta kan visas genom kundvittnesmål, fallstudier och branschutmärkelser.

För det andra ska du leta efter ett företag som erbjuder ett brett utbud av fraktalternativ. Detta omfattar inte bara flyg- och sjöfrakt utan självklart även marktransporter med lastbilar. Detta kommer att säkerställa att du har tillgång till de mest effektiva och kostnadseffektiva fraktalternativen för dina specifika behov.

Slutligen bör du leta efter ett företag som värdesätter kommunikation och öppenhet. Du vill ha ett rederi som håller dig informerad varje steg på vägen och ger regelbundna uppdateringar om statusen för din last och eventuella problem som kan uppstå. Själv använder jag mig alltid av ett transportföretag som har den kunskap, expertis och resurser för att se till att mitt gods transporteras säkert och effektivt, vilket i slutändan sparar mig både tid och pengar.

Så när du ska frakta ditt styckegods, välj klokt och välj ett erfaret företag som du kan lita på. På återseende!

Välj ett erfaret rederi för transport av styckegods

Laserskärning av avancerade former

- Posted in Industri by

Laserskärning-en jättebra skärande bearbetning

Jag är på jakt efter ett företag som är duktiga på laserskärning. Laserskärning är en teknik som kan skära avancerade former fast med en otrolig precision. Det är ett otroligt tunt material och jag är rädd för att det ska bli brytningar i materialet.

Jag började höra runt bland folk i min bransch om vem man ska anlita för detta jobb inom laserskärning. Behöver rådfråga experter i detta känner jag. Det var ett företag som återkom hela tiden när jag hörde mig runt. De har varit verksamma inom skärande bearbetning och laserskärning i många år och har inte bara lång erfarenhet utan även väldigt många nöjda kunder.

Fick berättat för mig att de är experter och man kan fråga dem om allt som har med laserskärning att göra. Jag ringde upp denna firman som heter Hejlas skärteknik och hörde med dom vilken metod de trodde skulle vara det bästa för just mitt stycke. Laserskärning sa dom var det ultimata och bästa för just det jag behövde få skuret. Med laserskärning kan man skära otroligt avancerade former med precision och riskerna för att det ska bli brytningar är väldigt små.

Laserskärning sker med en laserstråle som är otroligt exakt. Materialet jag behöver ha skuret med laserskärning är plåt och med denna metod blir det väldigt lite spill. Det lät väldigt bra tycker jag, man vill ju inte ha mer dyra materialspill än vad man behöver.

Jag bokade in dom för att utföra detta laserskärning arbete och det ska bli intressant att se hur det går. Än sålänge har jag fått en väldigt bra uppfattning av detta företag. De lät väldigt proffsiga och erfarna. De visste vad de snackade om och inga konstigheter. De berättade att de även flyttat in i nya fräscha lokaler och har större maskinpark nu. Bra att komma ihåg för andra framtida jobb inom laserskärning.

Hjälp med butiksmontage för min klädbutik

Jag har precis haft en otroligt bra erfarenhet av ett företag som hjälper butiker med butiksmontage och vill dela av mig av denna bra erfarenhet med andra som kanske är i samma behov av butiksmontage. Jag kände att min butik inte var så säljande längre och att jag hade blivit hemmablind när det kommer till affären. Jag äger en klädbutik som säljer barnkläder och det är väldigt hård konkurrens inom det, både när det kommer till fysiska butiker men även online. Mina försäljningssiffror hade börjat dala rejält och jag behövde göra något dramatiskt.

Jag kontaktade ett företag som heter Butiksfixaren som bland annat utför butiksmontage. De besökte min butik och kom med bra tips samt idéer om hur man kunde förnya butiken. Dessa idéer hade verkligen gett butiken ett rejält lyft. <Det är nog det som krävs om man ska kunna ha kvar butiken och sälja mer. Jag fick ett väldigt bra, tryggt och proffsigt intryck av företaget för butiksmontering. Jag bestämde mig för att anlita dem och det är jag så himla glad över att jag gjorde. Vi beställde en massa ny butiksinredning till min butik och det gick även fort att få hem dem.

Under tiden som de utförde butiksmontage i min butik hade jag öppet butiken. Jag var tvungen att ha öppet för att inte förlora för mycket intäkter under butiks montaget. Jag var lite orolig över att de skulle vara i vägen för mina kunder, men icke. De var så proffsiga och höll sig undan när kunder ville kika på kläder i närheten av dem. Kunderna verkade tycka om dem och det hände även att de hjälpte kunder att nå saker och himla trevliga var de med. Mina stammisar tyckte om att de var där, vilket är ett himla bra betyg.

Efter att arbetet med butiksmontaget var klart och all butiksinredning var uppsatt, såg det ut som en helt ny butik. Mycket mer effektiv och inbjudande var butiken. Jag visste inte att min butik ens hade möjligheten att bli så här fin. Den känns mycket större, ljusare och lättare att hitta i. Den lockar mer till köp.

Sedan de hjälpte mig med butiksmontaget har försäljningen gått uppåt igen. Jag är så otroligt glad och tacksam för detta och den hjälp jag fick av Butiksfixaren! Utan deras hjälp hade jag kanske fått bomma igen inom kort. Men nu är det tvärtom, affärerna blomstrar.

butiksmontage Butiksfixaren