Min blogg om företagande i Sverige

Blogg om företagande i Sverige

Arbete På Väg

- Posted in Transport by

En utbildning online i Arbete på väg

I mitt nya jobb som jag har fått måste man gå en utbildning som kallas arbete på väg. Det finns flera kurser i arbete på väg, eller olika nivåer som det heter. Allt baseras på vilket typ av arbete man ska göra, så till exempel ska du köra väghållningsfordon måste du gå alla kurser inom arbete på väg. Jag gjorde min utbildning på internet så jag kunde sitta i min lilla stuga ute på landet och fortfarande klara kursen! Det bästa med utbildningen inom arbete på väg har varit lärarna. De jobbar i branschen och har lång erfarenhet. Lärarna gav mig riktigt bra tips inför jobbet i arbete på väg och jag kommer absolut dra nytta av detta. Efter utbildningen får man också ett certifikat som är giltigt i 5 år. Med tanke på att kursen var kul och relevant för mitt arbete så är det absolut värt för mig att gå denna kurs online.

Jag gick min kurs i arbete på väg hos skandinaviens entreprenadutbildningar. Det gick väldigt snabbt från att jag köpte kursen till att jag slutförde den. Och i och med att utbildningen är online så var det enklare att göra det i min takt. Finns det något mer bekvämt än att göra allt online? Jag tror inte det. Dessutom var det mitt jobb som betalade allt. Nu är jag laddad på att ge mig ut på nya jobb och verkligen göra mitt bästa, har ju trots allt lärt mig allt i min kurs inom arbete på väg. Ta det lugnt ute i trafiken, det kommer iallafall jag.

skylt inom arbete på väg

Lönekartläggning

- Posted in Tjänster by

Intelligenta verktyg för lönekartläggning

Med marknadens mest intelligenta och kraftfulla verktyg får en arbetsgivare insikt i sin lönestruktur, kan förbättra organisationen och uppnå lagkraven. Nedan sammanfattar vi innebörden av lönekartläggning.

Vad är lönekartläggning? En lönekartläggning är ett sätt säkra jämställda löner på en arbetsplats. Det är arbetsgivarens ansvar att genomföra lönekartläggning och ta fram skriftliga analyserar som dokumenteras. Dessa dokument ligger till grund för eventuella åtgärder för att säkerställa jämställda löner på arbetsplatsen.

Varför lönekartläggning? Lönekartläggning regleras i Diskrimineringslagen. Enligt diskrimineringslagen ska alla arbetsgivare med fler än 10 anställda genomföra en årlig lönekartläggning som analyserar om där finns skillnader i löner mellan män och kvinnor som har samma arbeten, samma uppgifter. Om undersökningens analys visar skillnader skall åtgärder vidtas och sedan följas upp.

Hur genomför man en lönekartläggning? Med ett banbrytande företag inom området lönekartläggning får man som arbetsgivare hjälp av teknologi, data och sakkunniga HR-juridiska experter att förbättra och motivera, ja till och med inspirera, för att säkerställa en rättvis arbetsplats.

Datadriven lönekartläggning Genom ett AI-verktyg guidas arbetsgivaren genom sin data där man kan identifiera potentiella skillnader i löner. Man kan säkra upp en rättvis lönestruktur för sina medarbetare samtidigt som man följer lagkrav (om man har fler än 10 anställda). Analyser som är automatiserade med AI-teknik, utföra experiment i realtid med individuella löner för att justera eventuella löneskillnader samt beräkning på kostnad vid lönejusteringar. Man får mall och stöd som följer diskrimineringslagen.

Hur presenteras dokumentationen? Rapporter, analyser mm dokumenteras både i en grundlig excel-fil där massor av data specas. Nyckeltal tas från excel-filen och presenteras i ett mycket överskådligt word-dokument med diagram.

Till vem ska man vända sig för hjälp med lönekartläggning? Ett välrenommerat och väletablerat företag med över tjugo års erfarenhet som rekommenderas av hela 97%* av sina kunder har den kunskap och expertis som krävs för en lyckad lönekartläggning. I deras plattform erbjuder de 3 olika flexibla arbetsvärderingar där man kan skapa jobbarkitektur och arbetsvärdering. Tag gärna del av mer information genom att klicka här och snart är ni på god väg att säkerställa och upprätthålla en rättvis arbetsplats hos er.

Detta säger bland annat en COO som har anlitat experter inom området lönekartläggning: *“.. helt klart ett enastående verktyg för lönekartläggning. Användarvänligt, heltäckande från analys till dokumentation och som förenklar en komplex process…”

Hyra truck företag

- Posted in Företag by

Hyra truck istället för att köpa

Min näthandel börjar äntligen gå riktigt bra! Som ni kanske vet säljer jag svensktillverkade möbler från Italien och nu kan jag äntligen berätta att vi flyttar vårt lager så vi får ännu mer lagerplats. Det finns många saker att tänka på när man expanderar sitt företag. Större företag kräver mer resurser.

För närvarande har vi 10st lagerarbetare men ska även anställa fler. Jag är också i behov att anställa fler här på kontoret för att hantera olika typer av admin, kundtjänst, marknadsföring osv.

Det som är mest brådskande är att jag måste investera i mer utrustning för lagret. Vi har inte resurser till att köpa nya truckar men jag har läst att hyra truckar är bättre än att köpa. I ett hyresavtal ingår försäkringar och service på trafikskada och höjdledsskada, något som underlättar för oss eftersom vi har haft massor av strul och problem med våra nuvarande truckar.

Vi behöver främst 3 stycken motviktstruckar. En motviktstruck är den vanligaste typen av truck - Det är en typ av gaffeltruck med motvikt baktill för att väga upp lasten på gafflarna. Motviktstruckar är något som vi använt länge eftersom våra möbler är väldigt tunga.

Det finns såklart olika modeller och alla truckar skiljer sig. Vissa går tex på el, och andra på diesel. Beroende på vilket behov du har så finns det motviktstruckar som har en lastkapacitet på 1600kg men det finns också truckar som kan bära upp till 3000kg. Det är väldigt mycket last!

Det finns flera företag som hyr ut truckar men det viktigaste för mig är att det är ett lokalt företag så man har nära till hands. Jag har hittat en sida där man kan hyra truckar av flera olika modeller. Vad tror ni?

Är det fler som har erfarenhet av att hyra truck? kommentera gärna i kommentarsfältet så jag får höra era åsikter.

hyra truck Kranpunkten